Mer från vårt 70-tal

 

Var skall då vädret, sporten, scenkonsten, utelivet och festerna och annat som finns att berätta om få sin plats på The 70s någonstans? Jo, här!

 

Starten är lite blygsam men Du kommer senare att hitta mer, om sådant som The 70s behandlar, på dessa sidor.

 

Hur hade vi det på alla våra fester med billigt vin och blandband? Hur var det på discot och nattklubben? Och var det verkligen en enorm snöstorm i Skåne vintern 1978 - 79?

 

Ja, det finns mycket att minnas från vårt 70-tal!

De var många - festerna! Skivorna fick sina hack och röken låg tät. Men kul hade vi, det är helt säkert, även om en och annan granne och förälder tyckte något annat...

Textruta:  Fester

Hängde du på Bullerbyn i Stockholm (Kungsgatan 67) eller var det disco på t.ex. New Generation som gällde? Club Malmen vid Medis var i alla fall en favorit hos många av oss som var med!

Textruta:  Uteliv

Varuhusen var många på 70-talet; Domus, Tempo och EPA var några. Eller också köpte vi på postorder från t.ex. Clas Ohlson (vars enda affär då låg i Insjön).

Textruta:  Handla

De var suveräna, alla våra 56-or på 70-talet! Stenmark var ju visserligen inte så medial men en stor, stor idol. T.o.m. sjukhusen ”stod stilla" och höll andan (!) när han åkte!

Textruta: Sporten

Mitt i decenniet hade "Tribadernas natt" premiär på Dramaten med bl.a. Ernst-Hugo Järegård & Lena Nyman. Och några år senare gav Nationalteatern "Rockormen".

Textruta: Scenkonsten

Hur var vädret sommaren 1973 (mycket varm!) och var det snökaos i Skåne vintern 1978-79 (ja!)? Vädret varierade då som nu, juli 1979 var t.ex. både kall och blöt.

Textruta:   Vädret
Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Build laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar