Baretta

 

Baretta var en amerikansk polisserie som spelades in i 82 avsnitt under åren 1975 - 1978. I huvudrollen såg vi Robert Blake som den tuffe men godhjärtade civilklädde polisen med ett lite sjaskigt yttre.

 

Gemensamt med TV-polisen Columbo hade Baretta som sagt ett lite ovårdat yttre och dessutom en klart nedgången bil, men i övrigt är serierna inte särskilt lika. Till skillnad från  Columbo är t.ex. avsnitten i Baretta till en viss del våldsamma med skjutningar och biljakter.

 

Barettas bil var en risig fyrdörrars Chevrolet Impala av årsmodell 1966. Han verkade i vad som kan antas vara Los Angeles, där han bodde i en sliten lägenhet med sin kakadua vid namn Fred.

 

Musiktemat till serien var "Keep Your Eye on the Sparrow" som skrevs av Dave Grusin och Morgan Ames. Till början var den instrumental men fick senare under serien sång av Sammy Davis Jr. och blev en stor hit under 1976.

 

Skådespelaren Robert Blake, född som Michael Gubitosi den 18 september 1933, anklagades 2002 för mordet på sin dåvarande hustru Bonnie Lee Bakely. Han frikändes dock men blev ändå dömd i en civil domstol till böter på 30 miljoner kronor (!) till hustruns barn.

Bild laddas...Bild laddas...
Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar

Böcker    Tidningar    Film    TV    Radio