Leo Sayer

- pop i diskant

 

Leo Gerard Hugh Sayer lyder hans fullständiga namn (som kuriosa kan här nämnas att även Ulf Lundell lystrar till namnet Gerhard), föddes den 21 maj 1948 i Shoreham-by-Sea i Sussex i England.

 

Han har varit, och är, verksam som artist, kompositör och målare.

 

Med näst intill gigantiskt  krulligt hår och en intensiv blick slog han definitivt igenom i hela världen med superhits som "When I Need You" och framförallt  "You make me feel like dancing", enligt mångas mening hans definitivt bästa låt.

Han ingick en period i ett bluesband i England för att sedan spela vidare i bandet Patches tillsammans med David Courtney. Efter det provade han så på en tid som ganska okänd soloartist.

 

Till slut blev i alla fall The Whos Roger Daltrey imponerad av Leo Sayer som soloartist. Sayer började sedan, med Daltreys hjälp, sin glansfulla karriär, som sedan varade under andra halvan av 70-talet fram till tidigt 80-tal.

 

Han gjorde en varm och trevlig musik, som varken bullrar eller gör stort väsen av sig. Det är helt enkelt bra och enkla poplåtar som har kärleken som bärande tema. Hans discolåtar håller också god klass och måste betraktas som samtida klassiker. Han gör fortfarande musik men de nyare låtarna har passerat helt utan uppmärksamhet.

 

Det räcker bra med hans 70-tal, för det var då Leo Sayer gjorde sitt stora avtryck i musikvärlden.

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar

Rock At Sea & Blues At Sea    Kalender    Recensioner    Skivor    Radio    Fördjupningar    Ladda & Lyssna 

Leo Sayer

Om   Skivorna   Video