Trafikmagasinet

 

Trafikmagasinet hade premiär i slutet av 70-talet, närmare bestämt den 15 mars 1978.

 

Programmet hade mycket höga tittarsiffror och var ett av de första, eller rent av det allra första,  TV-programmen som tillhandahöll metodisk och saklig konsumentupplysning.

 

Med stort allvar guidade Carl-Ingemar Perstad och Christer Glenning alla oss vetgiriga tittare i allt som hade med resande att göra, inte bara bilar. Men visst hade programmet en tydlig tyngdpunkt mot bilismen.

 

Programmets stora genomslagskraft och metodiska tester fick i faktiskt betydelse för bilköparna. I flera fall förbättrades kundens situation genom t.ex. förlängda garantier och ett bättre kundbemötande som en direkt följd av programmen.

 

Skodan som välte minns många av oss (men på nätet finns inga bilder av detta) och i de två klippen nedan behandlas både bilskojare och semesterresor. Reseklippet är faktiskt från 1980 men fick vara med än då, gränsen mellan decennierna är ju inte glasklar precis…

 

Det sista Trafikmagasinet sändes i december 2003 men då var programmet rejält förändrat, speciellt jämfört med 70- och 80-talets produktion.

Bild laddas...Bild laddas...

1979 - Bilskojarens knep

1980 - Semesterspecial

Bild laddas...Bild laddas...

1978 - Intro *

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar

Böcker    Tidningar    Film    TV    Radio