Till minne av Per Odeltorp, Stig Vig.

 

När vi nåddes av nyheten att Stig Vig, eller Per Odeltorp som han egentigen hette, hade avlidit natten mellan den 22 och 23 januari 2012 kände vi väl alla en chockartad enorm sorg. Död? Hur är det möjligt, han som var så levande för oss!

 

Ett enormt stort tomrum har uppstått efter vår musikkonstnär Stig Vig!

 

Per "Stig Vig" Odeltorp föddes den 19 november 1948 och

kom till Stockholm från Boden i mitten på sextiotalet. När 70-talet grydde  var han ljudtekniker för Träd, Gräs och Stenar, då under det fantastiska artistnamnet Per Gud!

 

Via artistiska äventyr i bl.a. musikteatergruppen Blomkraft släppte så Per 1978 låten "Dimma" på en singel med ett embryo till Dag Vag (fast "bandet" hette då "Dag Vag & Svagsinta"). B-sidan på denna första skiva var för övrigt "När vården slår till".

 

Ett år senare, närmare bestämt i mars 1979, kom Dag Vags (utan tillägget "& Svagsinta") första LP som kort och gott hette just "Dag Vag". Det var början på ett unikt tillskott på den svenska musikscenen!

 

Den rytmiska budskapsbärande musiken som Per och Dag Vag själva kallade "TransKontinental RockReggae" fyllde oss med både lycka, beröring och danslust.

 

En rad med lysande skivor och turnéer följde och vi som har "växt upp" med Stig Vig och Dag Vags underbara musik vet att det som Per gjorde för oss alla är oersättligt!

 

Innerligt stort tack för allt Du gav oss Per!

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...
Bild laddas...