Bild laddas...

Nationalteaterns

"Vad var det vi sa"

Nedan kan Du läsa The 70s recension av föreställningen på Tyrol den 25 februari 2011

The 70s -

Minst sagt förväntansfulla bänkar vi oss inklämda vid ett långbord på Tyrol. Ja, det är lika bra att vi tar det där med lokalen på en gång; Tyrol är dessvärre inte den bästa lokalen i Stockholm. På andra sidan Djurgårdsvägen hittar vi Cirkus som däremot ligger i andra ändan av skalan. Så var det sagt!

 

Hursomhelst stämningen är alltså på topp när Med Reventberg introducerar oss till förställningen och bl.a. talar om vad  som händer om vi pratar i mobiltelefon…

 

När så förställningen börjar bjuds vi på en rad, måttligt sammanhållna, stycken. Inledningen med "nakenkostymerna" tas emot med öppna armar och sedan följer en rad med teman som utbildningsministern, prinsessbröllop, polisväsendet, bostadspolitiken, katolska kyrkan, centern och kärnkraften samt miljöpolitiken. För att nu bara nämna några.

 

Anrättningen serveras emellanåt med den klassiska Nationalteatermusiken som en mycket tilltalande krydda.

 

Musiken ja, vad finns att säga om den? Jo repertoaren är alltså mestadels den musik som stora delar av publiken har "växt upp med" och som vi alla älskar. Dock framförs den innan pausen delvis i lite lightversion. Men efter paus får vi flera gånger vårt musikaliska lystmäte ordentligt tillfredställt. Men nog saknade vi ändå Rockorkestern med dess aktuella sammansättning? Tur att Nikke var där och trakterade basen som bara han kan!

 

Nå, men teatern då? Jo de olika, fristående, styckena höll också lite olika nivå, allt var inte riktigt lika bra. Men bland de delar som verkligen lyste hörde driften med Maud Olofsson och den bitande (!?) kritiken mot Katolska kyrkan. Avslutsrepliken i den senare är av högsta klass; Vademecum!

 

Klart nöjda lämnar vi tillställningen men det skall ändå ärligt sägas; den riktigt stora lyckan infinner sig först när Rockorkestern står på scenen!

 

Magnus

för

The 70s

 

 

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...
Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Ensemble:

Nationalteatern

Pjäsnamn:

Vad var det vi sa !?

Spelperiod:

Göteborg: 2/9 - 6/11 2010

 

Stockholm: 25/2 - 26/2 2011

Scen:

Göteborg: Trädgår'n

 

Stockholm: Tyrol (Gröna Lund)