Ali Campbell's UB40

på Gröna Lund den 11 maj 2012

The 70s -

Sommarkonsertsäsongen 2012 inleddes, för The 70s del, på Gröna Lund med Ali Campbell och hans version av UB40.

 

Bra temperatur men lite för mycket väta i luften (i alla fall i början) ramade in denna reggaespelning.

 

Ali Campbell är ju UB40s egentliga sångare, han slutade i bandet 2008, och det är hans röst som vi hör på alla stora hits som bandet har haft.

 

Till Gröna Lund kom han med ett band som egentligen har föga med det ursprungliga UB40 att göra. En enda medlem var "original" (utom han själv förstås), nämligen Michael Virtue på keyboard.

 

Men visst, Ali Campbell röst betyder mycket för UB40s ljudklang. Dock inte allt. Det band som nu stod på Stora scen lyckades  inte särskilt väl återskapa det speciella magiska UB40-soundet, då utrycker jag mig ändå snällt…

 

Rösten som Ali Campbell  bär med sig är ju ändå ungefär densamma som på 80-talet, men stelheten på scen visade inte på något speciellt stort engagemang.

 

Med ena handen på  gitarren, eller vid fickan, rev Ali och hans band av ett antal hyfsade låtar innan de stora härliga succéerna levererades lite pliktskyldigt under konsertens sista del.

 

Är jag nu för negativ? Tja, smaken är ju delad men i min närmaste omgivning, i den måttligt stora publiken, var vi i alla fall överens.

 

Visst var det kul att vara där, men kommer de tillbaka lär nog i alla fall jag stanna hemma - trots allt.

 

Magnus

för

The 70s

 

 

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...