Nationalteaterns Rockorkester

på Mosebacke Terrass den 29 augusti 2012

 

Så var det äntligen dags för en riktig efterlängtad spelning när Nationalteterns Rockorkester äntrar den klassiska scenen på Mosebackes Terrass.

 

Sommaren kom tillbaka för en kväll och förutsättningarna var alltså helt idealiska.

 

Istället för den urklassiska omslagsbilden från albumet "Livet är en fest" så pryddes scenens bakgrund denna gång av bilden från "Barn av vår tid" som gavs ut 1978.

 

Utsålt! Fullständigt tokutsålt och stämningen på topp! Något sena så är de då där , tung-rockarna Ulf, Nikke, Håkan, Mattias och Håkan. Eller hette de Håkan allihopa?

 

Direkt så får vi vårt lystmäte; Jack the Ripper dånar ut över terrassen. Och ja, det dånar faktiskt lite illa i högtalarna i början, men var gör väl det när Sverige enda riktiga rockband öser på?

 

För ös var det - rakt igenom! En helt enkelt strålande spelning med strålande musiker och strålande låtar! Oj, vad strålande det var! Det verkar faktiskt som de har kul på scenen trots att de gjort samma låtar oräkneligt antal gånger. Och vi som ser och lyssnar är minsta sagt överlyckliga!

 

Det här blir en sådan där recension där superlativen staplas på varandra och nästan tar slut! Och många utropstecken blir det - men det var så magiskt bra!

 

Ulf Dageby i fantastisk toppform, Håkan Nyberg sköter trummorna som aldrig förr och så Nikke Ström som bär fram hela förställningen med sin grymma tunga elbas! Och visst, Mattias Hellberg och Håkan Svenson gör en stor insats också! Tänk bara om Totta ändå hade varit med oss denna magiska kväll. Men han var ändå med på något sätt - helt klart.

 

“Jack the Ripper”, Bängen trålar”, “Livet är en fest”, "Ingelas sång", "Men bara om älskade väntar", "Lägg av!“, “Popens Mussolinis", "Barn av vår tid" och "Speedy Gonzales” är några av alla de mästerverk som får Mosebacke att närma sig den klara himmelen denna kväll.

 

Ja jösses, detta var en spelning av så hög klass att vi alla är lyckliga i flera veckor! Eller hur?

 

Och den 17 november är det dags igen, om möjligt ännu tajtare och hårdare - då ombord på Svenska Höjdare.

 

Vem i hela världen vill missa det?

 

Skriv gärna i Gästboken och kommentera!

 

Magnus

för

The 70s

 

 

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Alla foton från spelningen är tagna av Magnus den 29 augusti 2012 för www.70s.se

Bild laddas...