Magnus Uggla

på Gröna Lund den 17 augusti 2012

 

Det finns några svenska artister som på något sätt är extra svenska. En av dem är definitivt Magnus Uggla. Så det är ju väldigt svårt att motstå en sommarkväll på Grönan med Magnus!

 

Er skribent drar sig till minnes en händelse för länge sedan. Det var när jag på 70-talet gjorde Lumpen och en kväll låg i min slaf på luckan och lyssnade på Varning på stan och andra låtar från den då nya "Va ska man ta livet av sig för…"-skivan. En rumsgranne kom då fram till mig och sa förvånat; "jag visste inte att du var punkare!". På den tiden var ju Ugglas rebellimage mer än tydlig.

 

Nå, åter till nutiden. Var jag nu ensam om att dras till Grönan denna vackra augustikväll kväll 2012? Nej, verkligen inte. Publiken var STOR och dessutom väl blandad åldersmässigt, även om den yngre delen nog var störst.

 

Var det bra då? Ja, är det enkla svaret! Det var en riktigt bra spelning med fler låtar från den tidigare delen av hans karriär än vad åtminstone jag förväntat mig.

 

När hörde vi senast Skandal bjotis (1980), Vittring (1978), Asfaltsbarn (1978), Vår tid 1977 (1977), Centrumhets (1980) och Varning på stan (1977) live, i en och samma spelning dessutom?

 

Det eminenta 90-talsalbumet "Alla får påsar" (1993) var dock sämre representerat med endast Dansar aldrig nykter - fast den var å andra sidan riktigt, riktigt bra! Fast det måste erkännas, den finstämda och känslosamma "1:a gången" var också med - men den är ju inte särskilt typisk för Magnus precis...

 

Bland andra låtar bjöds till exempel på Hand i hand (1983), Kung i baren (1997) och melodifestivalsbidraget Johnny the Rucker (1979).

 

Uggla ödslade inte mycket tid på mellansnack och det han sa var nog ganska inövat, men än sen då? Vi var ju där för att få hans eminenta låtar serverade live en fin sommarkväll. Och det fick vi!

 

Sammanfattningsvis var det alltså en riktigt bra konsert av vår stora svenska satiriker Magnus Uggla! Fast några låtar till från "Alla får påsar" hade gjort tillställningen helt perfekt…

 

Skriv gärna i Gästboken och kommentera!

 

Magnus

för

The 70s

 

 

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...