Bild laddas...

Ulf Lundell på Gröna Lund

den 30 juli 2010

The 70s -

I Sverige kan vi verkligen vara stolta över all fantastiskt bra musik som åstadkoms här! Det är lätt att räkna upp väldigt många bra artister och grupper som gör musik som vi älskar. Det vet vi som t.ex. följer med här på The 70s och åker med Svenska Höjdare varje år.

 

Men en av alla dessa musiker ligger alla främst! Jo, så klart är det Ulf Lundell. Den svenska rockens och rockpoesins okrönte kung!

 

Det bevisade han återigen (för vilken gång i ordningen?) när han igår klev, eller snarare hoppade, upp på Gröna Lunds stora scen. I publiken fanns otroliga 22 827 personer! Det är ett milt sagt svårslagbart för en svensk artist! De enda som lyckats få en större publik på Gröna Lund, under hela nöjesfältets långa historia, är Bob Marley  och Lady Gaga (den senare hade 170 personer fler i sin publik…).

 

Vad det värt att vara där då? Ja, absolut om detta var den minst sagt entusiastiska publiken nog helt överens.

 

En klart spelglad Lundell, med sitt eminenta band, bjöd oss på fantastiska låtar som "Folket bygger landet", "Stockholms City, "Rom i regnet",  "Chans", "Den vassa eggen", "Om sommaren" och "(Oh la la) Jag vill ha dej" - för att nu bara nämna några.

 

Som avslutning på drömkvällen (som dessutom var, med Gröna Lunds mått mätt, ovanligt lång) fick vi höra "Kär och galen".

 

Helt enkelt en fabulöst magisk sommarkväll med folkhjälten Lundell på Djurgården!

 

Tycker Du att denna recension var väl entusiastisk med allt för många superlativ?

 

Om Du hade varit där är vi helt övertygade om att Du inte hade tyckt att recensionen är någon överdrift - tvärtom!

 

Magnus

för

The 70s

 

 

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...