"Tottas bag in box"

på Fasching den 3 april 2011

The 70s -

Så var det då dags för livemusik igen. Denna gång till hyllning av Totta Näslund och för att celebrera den nya boxen ”Mil efter mil – en resa med Totta”. Platsen var jazzens högborg Fasching på Kungsgatan i Stockholm.

 

Till lokalen kom många av de svenska musiker som på olika sätt fanns i Tottas närhet. Kvällens "husband" leddes av den grymt bra basisten Nikke Ström, som också understundom agerade som konferencié.

 

Först ut var skivaktuella Dan Hylander, som trots brutna revben tog sig an musiken med en vitlitet som gladde oss alla. Bra tryck redan från början helt enkelt!

 

Dan lämnade sedan över stafettpinnen till Kajsa Grytt som med några låtar, av bl.a. Dylan, trollband oss med sin karakteristiska röst.

 

Nästa upp på scen var ingen mindre är Plura som med gitarren på sin bastanta mage spelade som bara han kan! Mer än bra helt enkelt! Särskilt lyste ”Bröllop i Bolivia” som inleddes med en underbar kommentar om Mikael Persbrandt!

 

Sedan så var det pausdags och längtan efter allt bra som skulle komma efter ”rast och vila”!

 

Och bra blev det! Upp på scenen kliver Tomas Forssell från Nynningen och släppte loss ”För full hals” och drev därmed upp lyckokänslan till än högre nivåer. Verkligen kul att höra den låten! Applåderna tycktes aldrig vilja ta slut.

 

Och crescendot bara fortsatte, för när Mattias Hellberg intog estraden visste vi ju alla direkt att det var dags för Nationalteaterns låtar. Och visst, Nikke guidade oss såklart rätt. När Hellberg greppar munspelet och låter inledningstonerna till ”Kolla, kolla” lämna membranen så infinner sig den där riktiga lyckokänslan! F-n vilken bra musik!

 

Sist, men definitivt inte minst, av hyllningsartisterna är Mats Ronander som höll igång ordentligt och även fick lite hjälp av sin dotter.

 

Mitt i artistuppbådet hann Nikke Ström också med att överlämna Totta-stipendiet till trummisen Bosse Skoglund.

 

Tack Nikke och alla ni andra för att ni finns och förgyller våra liv med bland det bästa som finns, musik!  Ni är uppskattade, lita på det! Tänk om Totta hade fått vara med också. Men han är nu utan återvändo på sin resa genom kosmos, som Dan Hylander uttryckte det.

 

Magnus

för

The 70s

 

 

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...