Jorden och människans historia

         The 70s -

"Det var en gång - Tidernas äventyr" var en fransk tecknad TV-serie för barn med avsikt att både roa och lära. "Tidernas äventyr" var den första i en serie om flera delar där de två följande handlade om rymden ("Det var en gång - Rymden" 1982)  och kroppen ("En cell-sam historia" 1987).

 

Serien samproducerades med flera TV-bolag i Europa, däribland Sveriges Radio, och blev oerhört populär bland såväl barn som vuxna.

 

"Tidernas äventyr" är från 1978 och innehöll 26 knappt halvtimmeslånga avsnitt. Avsnitten behandlar historien ur ett Europeiskt perspektiv, från jordens skapelse till en tänkt avlägsen framtid.

 

Den vithårige Mäster, med sitt fotlånga skägg, håller ihop handlingen och ikläder sig ofta rollen som ledare av något slag i episoderna.

 

Serien var hos oss dubbad till svenska (introt nedan är dock på originalspråket franska) och bland de svenska rösterna märktes t.ex. Tomas Bolme, Peter Harrysson och Ragna Nyblom.

 

Handlingen i avsnitten är baserade på verkliga historiska händelser. Ja, naturligtvis inte slutet som handlar om jorden och människornas framtid…

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Länkar

Böcker    Tidningar    Film    TV    Radio 

Barnprogram