Beppe och hans dockor

The 70s -

Beppes godnattstund i original mellan år 1968 och 1974. Första året var det inspelat i svart/vitt men fr.o.m. den andra säsongen 1969 visades programmet i färg, för de som var så lyckligt lottade att de hade en färg-TV såklart.

 

Beppe Wolgers ligger iklädd pyjamas och nattmössa i sin stora stor säng omgiven av dockorna Hungran, Busan, Gäspan och Kraman. Dockan Sigrid sitter däremot nedanför sängen på en potta och säger alltid sist i programmet  "Fääärdig!" . Något annat säger hon aldrig.

 

Beppe själv kallas "jättebebisen med knasluvan" av dockorna när de har olika äventyr för sig i programmet.

 

Beppe Wolgers föddes den 10 november 1928 i Stockholm. Han bodde mestadels på olika ställen runt om i Stockholm men fick, via kollegan Yngve Gamlin, så småningom en stark koppling till Jämtland. Beppe Wolgers avled dessvärre redan i augusti 1986, alltså blott 57 år gammal.

 

Under sitt (allt för korta) liv fick vi både se och höra honom i en mängd olika sammanhang, allt från att han var ett av de så kallade Skäggen i TV via sjörövarpappan i Pippifilmerna till julkalendrar och revyer samt väldigt mycket mer. Däribland då även barnprogrammet Beppes Godnattstund.

 

Programmet utvecklades under åren och i de senare säsongerna var grundupplägget utbyggt med filmvisning och en stor "skog" där dockornas äventyr utspelade sig. Dockorna blev också mer aktiva mer åren vilket föranledde t.ex. uppbyggnaden av "skogen".

 

Grundidén till dialogen med dockorna fick Beppe från sina tre egna  barn.

 

 

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Länkar

Böcker    Tidningar    Film    TV    Radio 

Barnprogram